
Välkomna till Linryckardag
När: Lördagen den 19 augusti 2023 mellan kl. 11.00 – 16.00
Var: Kristofers, bakom Stenegård i Järvsö
Ta med sax och tång.
Stephanie serverar gofika samt lättare lunch
Film om linhanteringen kommer att visas under hela dagen.

Årsmöte 21 maj 2022 vid Hembygdsgården i Undersvik

Vi som gillar Undersvik – Startsida | Facebook

Lindagen 2021

Till årets lindag 21 augusti fanns farhågor om att linet skulle ha lagt sig, det regnade med besked dagarna innan. Men, det finns tåga i linet. Även om det blåste och vi fick hålla i hattarna så blev det en fantastisk dag i linåkern vid Kristofers. Även i år var det varierande åldrar på 100-talet besökare vilket är glädjande och skapar förhoppningar om att kunskaperna om lin kommer att tas tillvara för kommande generationer.
Stort tack till alla besökare som trotsade vädret och kom till linlandet. Vi vill även tacka Kristofers som ser till att vi får god soppa och gott fika efter timmar med linet.
Välkomna åter!


LINDAG på världsarvsgården Kristofers i Järvsö 2021
Lördagen den 21 augusti, kl. 11.00-16.00
vid Kristofersgården,
Kalvstigen 6, Järvsö
Servering finns
Ta med egen sax, för att plocka och binda egna buketter och kransar av linet
Välkomna, Linföreningen
Linets dag 2019

Vilken uppslutning under årets Lindag. Över 100 personer besökte Kristofers och linåkern. Det som gladde mest var att se att både unga, gamla och lite äldre kom och deltog. Det rycktes spånadslin och oljelin, det bands kronor, kransar, gubbar och gummor under ledning av Elsa, Birgitta och Margareta. Naturligtvis blev det en hel del buketter också.
Stort tack till alla besökare som gjorde dagen minnesvärd. Vi riktar även ett tack till Kristofers som öppnade cafét och serverade soppa och fika.






Lindagen 2017

Vädrets makter gjorde allt för att ställa till det, hårda regnskurar så att linet la sig. Men inga sorgsna miner för det. Alla som kom var glada och eftersom inte linet mognat klart så fanns det många blå blommor kvar.

Av linet som rycktes gjordes det kransar, dockor, kronor och inte minst buketter.

Färdiga buketter med många blå blommor kvar.

I uthuset serverades det soppa och smörgås samt kaffe och go fika. Samtalsämnena varierade från hur man rycker lin och bereder det till hembygdsdräkter och deras utveckling i material och färg.